Team ‘Kleine Ark’

Directrice

Mijn naam is Mirna Henniphof, nadat ik mijn opleiding SPH heb afgerond ben ik gaan werken in de kinderopvang. Hier heb ik een veel ervaring opgedaan, maar het bleef toch kriebelen om een eigen opvang op te richten. In 2015 heb ik Kinderopvang “Kleine Ark” opgericht.

De ontwikkeling van kinderen volgen vind ik erg mooi om mee te maken, zien hoe een lief klein baby’tje verandert in een heerlijk kletsende en ondernemende peuter/kleuter. Alle ontwikkelingsfasen die zij daarbij doorlopen mag ik meemaken. Ik vind het belangrijk dat een kind ook echt kind mag zijn, heerlijk spelen en ontdekken. Daarbij spelenderwijs werken aan de ontwikkeling van de motoriek, zelfstandigheid etc. Ieder kind is uniek, heeft zijn eigen behoeften en ontwikkelt zich in een eigen tempo. De opvang bij “Kleine Ark” is gericht op het individuele kind. Dat is wat ik, samen met mijn team, wil bieden.


Leidster

Mijn naam is Dianne Rorije en ik woon in Wapenveld. Ik heb de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 afgerond. Mijn diploma heb ik gehaald in 2015 en sindsdien ben ik aan het werk in de kinderopvang.
Mijn passie is werken met kinderen. Ik vind het mooi om te zien hoe elk kind op zijn eigen manier groeit en ontwikkelt. Elk kind is uniek. Ik vind het een uitdaging om te onderzoeken wat een kind nodig heeft, waar kan ik het kind bij ondersteunen?Leidster

Mijn naam is Wilma Sneller en ik woon in Zwolle. In 1987 heb ik mijn MDGO-AW diploma behaald. Vanaf die tijd ben ik werkzaam in de kinderopvang. De eerste jaren als invalkracht op verschillende locaties en vanaf 1990 als vaste kracht op een peuterspeelzaal. Hier heb ik met heel veel plezier gewerkt. Kleine kinderen zijn altijd eerlijk en spontaan en ik heb er van genoten dat ik een bijdrage mocht leveren aan hun ontwikkeling.

Een paar maanden geleden heb ik besloten om ontslag te nemen zodat ik mij meer in kon zetten op onze boerderij. Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik de contacten met de kinderen en hun ouders heel erg mis. Ik ben dan ook heel blij dat ik in “Kleine Ark” aan het werk mag. Het kleinschalige van de “Kleine Ark” spreekt mij heel erg aan omdat je zo veel aandacht kunt besteden aan het individuele kind.

Leidster

Mijn naam is Rinske Sytsma en ik woon samen met mijn ouders en zus in Heerde. In juni 2021 heb ik mijn diploma voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 gehaald. Deze opleiding heb ik binnen 3 jaar afgerond en ben er nu helemaal klaar voor om bij kinderopvang “Kleine Ark” te gaan werken. Ik heb er erg zin in en zie het als een uitdaging waar ik nog veel kan leren.  

In mijn stages de afgelopen 3 jaar ben ik erachter gekomen wat er voor mij erg belangrijk is tijdens het werken met kinderen. Kinderen leren op hun eigen tempo en hebben hun eigen ontwikkeling. Hierin probeer ik ze te ondersteunen en de ontwikkeling te stimuleren. Ik wil de kinderen wat leren, maar natuurlijk ook plezier op een dag brengen.